Nelly news direct to your email:
|
|||||||
| Notices |
Polski ![]() |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#31 |
|
Guest
|
Re: Polish thread...
Mam część rodziny w Niemczech. Byłem tam kilka razy - m.in. u mojej cioci oraz na wymianie uczniowskiej.
Utwor?w Nelsaru nie słyszałem wcześniej, dopiero kiedy tu się pojawiły. W sumie nie są jakieś rewelacyjne, tylko dwa tak bardziej mi się podobają. Jagodka, nie przejmuj się, każdy ma czasem jakieś sytuacje kryzysowe. Na pewno jakoś się rozwiążą, wierzę, że pozytywnie. |
|
|
#32 |
|
Diamond & Hot Fan
![]() |
Witam!!!!!!!!! lol
|
|
|
|
|
#33 |
|
Nelly Furtado Fan
![]() Join Date: 27th Sep 04
![]() |
Witamy! Loooool
![]() Madzia (jagodka więcej nie napiszę, zawsze mnie to smieszy, ta xywa jest po prostu rozbrajajaca ) - glowka do gory!!!Ja wczoraj wybralam się do Berlina. Ot tak , pospacerowac i na male zakupy :] Ale się ciesze, ze mieszkam tak blisko granicy!!! piosenki jakich artystow (procz Nelly) chetnie sluchacie??
|
|
#34 |
|
Guest
|
Hej Robson!
Nie spodziewam się, że to zrozumiesz, ale miło, że tu zawitałeś. A jeśli to rozumiesz, to powiem Ci też, że napiszę Ci jeszcze dzisiaj maila, bo Cię nie ma ostatnio na MSN .A poza Nelly słucham Garou, Avril Lavigne (ale tylko trochę ), lubię też muzykę ze Shreka (1 i 2). Ostatnio podoba mi się też tw?rczość Juanesa, ale niestety, nie można kupić jego płyt w Polsce (jednak żyjemy na prowincji ). |
|
|
#35 |
|
Copper member
![]() |
O matko, Ulaaa jade do Ciebie!!!! Haha. A umiesz Niemiecki? Ja się uczę od.. hmm od jakiejś 6kl. więc ok. 5 lat tylko że niestety już dwa razy zaczynałam się uczyć go od podstaw, więc wszystko pozapominałam... A to dzięki moim wspaniałym klasom: najpierw w gimnazjum trafiłam na taką, w kt?rej może z 8 os. się uczyło Niemca no i teraz w LO jest tak samo tylko, że 3 os. się uczyły...
i trzeba było zaczynać od podstaw... ble. Tyle lat zmarnowanych. Ale bym chciała mieszkać tak blisko granicy faaajnie masz. Boże zazdroszcze Ci! Mam nadzieje, że w wakacje mi się uda wyjechać. A czasem myślę żeby sobie trochę pomieszkać w Niemczech.. może się nawet przeprowadzić. Co do mojej ksywki to powstają r?żne wersje.. m.in. jagoda (to raczej jak ktoś jest na mne wkurzony, chociaż nie zawsze ) bądź jagodzińska Ja to słucham właściwie wszystkiego po trochu. I muszę powiedzieć, że po części dzięki temu, że zaczęłam słuchać Nelly. Aaaaaa i uwielbiam O.S.T.R.-a! (to taki polski hhopowiec.. tylko nie bijcie) uwielbiam jego styl. Ups ale się rozpisałam... |
|
|
|
|
#36 |
|
a.e.i.o.u
![]() Join Date: 12th Jul 04
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlasciwie slucham rożnych styli. Ulubieni wykonawcy to(nie liczac Nelly)
istars,Maroon 5,The Darkness,Gentelman,Tlc,No Doubt i to chyba na tyle. Mam pytanie: Jakich jezykow sie uczycie i jakich chcielibyscie sie uczyc? Ja ucze sie olskiego XD,angielskiego,francuskiegoChcialabym sie uczyc ortugalskiego,hindi,czeskiego i może wloskiego. |
|
|
|
|
#37 |
|
Guest
|
Wcześniej już pisałem jakich język?w się uczę. Zresztą właśnie z lingwistyką i szeroko pojętym pisaniem mam zamiar związać się w życiu. Portugalski jest fajny, brzmi rewelacyjnie. Po czesku się w miarę dogadam, bo mieszkam blisko granicy i trochę rozumiem ten język. Włoskiego się nie uczyłem, ale jest dość podobny do francuskiego i hiszpańskiego. A hindi brzmi dość interesująco. W og?le orientalne języki są całkiem intrygujące.
|
|
|
#38 |
|
Nelly Furtado Fan
![]() Join Date: 27th Sep 04
![]() |
Ja się uczę niemieckiego, angielskiego (of course:>) i ostatnio zaczęłam też naukę portugalskiego (własciwie od dawna podpytuje juz kumpla o jakies nowe zwroty, kt?re sobie zapisuję, ale porządną naukę rozpoczęłam niedawno). W przyszłości mam zamiar uczyć się hiszpanskiego, ale to juz po lub w trakcie studi?w. Ważne jest, by miec opanowany przynajmniej jeden jezyk dobrze, niz znac kilka na poziomie podstawowym.
Mnie intryguje celtycki ![]() Magda < przyjezdzaj kiedy chcesz najlepiej by bylo, gdyby Nelly dala jakis koncert w Berlinie lub Warszawie.....mmm marzenie...ja zabralabym Cie do Berlina, a Ty ugoscilabys mnie w stolicy (ja sie wcale nie wpraszam hahaha ) Eh, niewazne, marzenia...Ufff gratuluje odwagi ja bym nie mogla zamieszkac w Niemczech...nie podoba mi sie ten kraj, jezyk, a ludzie....ekhm powiedzmy, ze Polacy sa bardziej otwarci Ja chcialabym zamieszkac w Anglii lub Holandii.
|
|
#39 |
|
Copper member
![]() |
Ja też się uczę angielskiego i niemieckiego i też bym chciała się uczyć portugalskiego. Ale masz racje Ula lepiej umieć jeden porządnie niż 3 po trochu.
A do Holandii to bym chciała pojehać najbaaardziej i tam napewno bym zamieszkała, jeśli miałabym możliwość. Z Niemiec w końcu już mam bliżej. Jak już będę w Niemczech to się przetransportuje jakoś do Holandii. Hmm.. całkiem dobry pomysł. Ula--> Spoko jak chcesz to przyjeżdżaj, jedno ł?żko mam w pokoju wolne od połowy lutego haha. Więc um?wmy się tak: jeśli Nelly przyjedzie do Berlina, to ja jadę do Ciebie, a jeśli do Warszawy to Ty do mnie (chociaż to drugie jest o wiele mniej prawdopodobne) Widzieliście ten temat "The Best Of NF"? Nieźle "imported from Poland", pewnie ktoś kupił tą płytę na Stadionie XX lecia i chce ją wcisnąć komuś |
|
|
|
|
#40 |
|
Guest
|
Co do język?w - zgadzam się i dlatego każdego staram się uczyć bardzo dokładnie. Ale nie zmuszam się do tego, po prostu uwielbiam języki obce!
Do Holandii i do Niemiec jeździ dużo os?b z okolic Raciborza, Ci kt?rzy mają niemieckie paszporty. Ale jeżdżą np. do pracy, a potem wracają. Osobiście chciałbym zwiedzić trochę świat i jest dużo mijesc, kt?re wydają mi się interesujące. A że wiąże się to z moim życiowym marzeniem, więc pewnie trochę będę podr?żować. Co do płyty, to nieźle się ubawiłem czytając to. Dziwi mnie tylko ta data. A tak przy okazji, nie pamiętacie kto miał sygnaturę o zmianach w życiu, kt?ra była cytatem sł?w Nelly? Bo bardzo mi się podobała, ale jej dokładnie nie pamiętam. |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg
|
del.icio.us
|
StumbleUpon
|
Google
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |