Nelly news direct to your email:
|
|||||||
| Notices |
Polski ![]() |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 |
|
a.e.i.o.u
![]() Join Date: 12th Jul 04
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Polish thread...
Może zagladaja,bo mysla ,ze w Polsce mowi sie po niemiecku... co zreszta strasznie mnie drazni
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guest
|
O niemieckim w Polsce jeszcze nie słyszałem, natomiast jakaś amerykańska firma podobno zaczęła sprzedaż matroszek (takich babulek co się je wyciąga jedną z drugiej) jako polski wyr?b (tzn. myśląc, że są to jest tradycyjna zabawka w Polsce). Tak więc z Rosją też im się mylimy.
Ehh... Z tą putą to po prostu spytałem się taty o jakiś typowo śląski wyraz (bo ja sam co prawda rozumiem po śląsku, ale nigdy nie m?wię ) i on podał mi właśnie ten. Niestety inni zrozumieli to tak, że w Polsce (wszędzie) się tak m?wi. Heh... A co do język?w: uczę się angielskiego, francuskiego i hiszpańskiego. Uczyłem się też i m?wiłem po niemiecku (tzn. nie na jakimś bardzo wysokim poziomie, ale byłem w klasie o rozszerzonym profilu językowym, zresztą teraz też w takiej jestem), ale teraz trochę zapominam. Jeśli o mnie chodzi to mogę pisać zar?wno o Nelly, jak i o wszytskim innym. W sumie może być ciekawie. |
|
|
#13 |
|
Nelly Furtado Fan
![]() Join Date: 27th Sep 04
![]() |
![]() mnie śmieszy jedno - niby jest nas tu tylko czw?rka/piątka, a mamy najwięcej post?w ![]()
|
|
#14 |
|
Guest
|
Heh... Tak zawsze jest z Polakami. Niby tak mało, ale są wszędzie
.A teraz bardziej do rzeczy: nie słyszałyście o jakiejś polskiej liście (album?w, singli, itd.), gdzie byłaby Nelly? Bo w innych krajach trochę tego było i głupio byłoby np. gdybyśmy tylko przez niewiedze nic o Nelly na polskich listach nie napisali... |
|
|
#15 |
|
a.e.i.o.u
Niestety Nelly jest u nas mało popularna co za tym idzie na żadnym podsumowaniu w Polsce jej nie ma.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Copper member
![]() |
Quote:
A co do popularności Nelly: kiedyś słuchałam sobie discmana w szkole i.. Koleżanka do mnie: Czego słuchasz? Ja: Teraz? Nelly Furtado. Ona: Aha. A kto to? Zaśmiałam się i poszłam. Więc wszystko jasne ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Guest
|
W sumie moi znajomi też jej nie znają. Ci, kt?rym pożyczyłem płytę, też się nie przekonali. Tylko jeden m?j znajomy ją lubi
. |
|
|
#18 |
|
Nelly Furtado Fan
![]() Join Date: 27th Sep 04
![]() |
u mnie jest tak samo....
sluchajcie, dobrze, ze chociaz na pr Viva Polska czasem puszczaja clipy Nelly. Ja nie oglądam vivy, ale moj kolega owszem i mowi, ze 3 razy na tydzien widzi Explode. I tak to zenujace....://
|
|
#19 |
|
a.e.i.o.u
Moje kolezanki wiedza kim jest Nelly i chyba naleza do nielicznego grona,ktore wiedza kim jest nasza miss Furtado ^^
|
|
|
|
|
#20 |
|
Guest
|
Czytałyście może temat o nauce portugalskiego? Pisze tam, że jeśli chcemy (jako Polacy), też możemy zrobić taki temat do nauki polskiego. Nie sądzę jednak by ktokolwiek chciał się go uczyć, ale dobrze byłoby się zorientować. A jakie jest Wasze zdanie?
|
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg
|
del.icio.us
|
StumbleUpon
|
Google
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |