Official Nelly Furtado Fans Forum & Message Board

Chat with fans from all around world, get the latest Nelly Furtado news, pictures, audio, songs, videos, widgets! Your one stop Nelly shop!

Nelly news direct to your email:

The images displayed here have been created by users of this forum © 2008

View more photos in the Nelly Furtado Flickr group (Please join and add your photos to the group, they will then appear here)

Go Back   The Only Nelly Furtado Fans Forum > Nelly Furtado > Discuss Nelstar in your language > Polski

Notices

Polski

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 26th May 05   #171
jagodka
Copper member

jagodka has a spectacular aura about
Send a message via MSN to jagodka
Re: Polish thread...

Ja jeszcze nie wiem do końca co z ocenami, bo teraz wszyscy będą wszystko poprawiać, zaliczać itp. więc okaże się dopiero za tydzień po tych wszystkich sprawdzianach. Wiem tylko, że muszę zaliczyć dwa sprawdziany z matmy w ciągu następnego tygodnia... (Kto wymyślił matmę? )
A długi weekend mam już od piątku Można nawet powiedzieć, że mam go przez cały maj, przez matury więcej nas nie ma w szkole niż jesteśmy...

Jeju, za rok rok moja matura

Weekend jakoś mija, dobrze, że jest ładna pogoda.... można się opalać hehe i wyjść na rower. W sobotę jadę na osiemnastkę do koleżanki na działkę, więc mam nadzieję, że nie będzie lało!
Chyba idę, bo szkoda dnia.
jagodka is offline  
Old 27th May 05   #172
Kamil the Writer
Guest

Aż tak często Was nie było w szkole? My tylko dwa dni mieliśmy wolne i kilka pojedynczych godzin. A maturą to Ty nie strasz, bo ja sześć przedmiot?w muszę zdawać! Życzę udanych urodzin!

Old 27th May 05   #173
jagodka
Copper member

Dzięki, na pewno będą udane
Co do matury, to wsp?łczuję- 6 przedmiot?w! Ja mam zamiar zdawać 4. Ale ciesz się, ciesz... Facet od niemieckiego opowiadał nam o tym całym projekcie, i powiedział, że nasza matura to 1/6 tego co się tam zdaje... (jeśli chodzi o trudnośc) Więc masz szczęście człowieku Nie zawal tego! Naprawdę masz szczęście, i szansę... Trzymam kciuki. Co prawda naharujesz się ale warto! Mam nadzieje, że będziesz dawał znać co i jak? Przynajmniej co jakiś czas
jagodka is offline  
Old 28th May 05   #174
Kamil the Writer
Guest

Jasne, nie mam zamiaru opuszczać tego forum. Co prawda nie będę miał aż tyle czasu, będę więc wchodził tutaj rzadziej, ale jednak postaram się nie opuścić tego miejsca zupełnie.
A jakie przedmioty zdajesz i na co potem się wybierasz?

Old 29th May 05   #175
jagodka
Copper member

Quote:
Originally Posted by Kamil
A jakie przedmioty zdajesz i na co potem się wybierasz?
Mam zamiar zdawać Geografię, Angielski, Niemiecki i Polski oczywiście. Ale to tak wstępnie.. chciałabym iść na turystykę ale nie wiem co dokładniej (wydział ) Ale turystyka taka oklepana ostatnio się robi... Nie wiem, nie wiem. Nic nie wiem Może coś z językami? Chciałam też iść na technologię żywności ale tam trzeba zdawać chemię... a to nie dla mnie. Ale kierunek bardzo fajny o jedzeniu hehe mmmm. Chodzę raz w miesiącu na wykłady (ze szkoły) i bardzo mi się spodobało. Może dlatego, że lubię jedzenie i jeść? (Zawsze wychodzę stamtąd głodna, nawet jakbym nie wiadomo ile przedtem zjadła!) Fajnie by było sobie coś takiego studiować no ale niestety....
Najpierw, to muszę zdać maturę.
jagodka is offline  
Old 30th May 05   #176
Kamil the Writer
Guest

Turystyka wcale nie wiem, czy aż tak oklepana. Znajoma mojej koleżanki ją studiuje i na rok pojechała teraz do Wielkiej Brytanii z jakiegoś programu z uniwersytetu. A poza tym, kierunek ten daje możliwości do podr?ży, co r?wnież wiąże się z językami obcymi. Z drugiej strony technologia żywności, skoro tak Ci się podoba, mogła by być całkiem interesująca. Bez sensu, że trzeba zdawać przedmioty, kt?re są tak dość pośrednio z tym związane (bo chyba chemia jednak nie jest w tym tak ważna). Choć w sumie tak jest z większością przedmiot?w. A na jakich poziomach chcesz to zdawać?

Old 8th Jun 05   #177
ula
Nelly Furtado Fan

ula's Avatar

ula will become famous soon enough

Mija już drugi tydzien, a tu nadal pustka..ehh Pewnie wszystko przez to 'końcoworoczne' szalenstwo, wiadomo, poprawianie ocen itp itd
A jesli chodzi o studia- gdubym mialam wybierac, to na dzien dzisiejszy bylaby to tutystyka wlasnie. Ale na 100% zdaze zmienic zdanie jeszcze z 50 razy
Old 8th Jun 05   #178
jagodka
Copper member

O. Taak to wszystko przez to 'końcoworoczne' szaleństwo, dobrze to nazwałaś, Ula hehe. Przynajmniej u mnie jeszcze trwa.

Na tej technologii żywności to potrzebna jest chemia, bo uczysz się na przykład o składzie chemicznym danego produktu i o składzie chemicznym składu chemicznego danego produktu i o składzie chemicznym składu chemicznego składu chemicznego danego produktu... (?????) No, ale mniej więcej wiecie o co chodzi tłuszcze omega 3 wiecie co to? Mmmm ostatnio był wykład o oliwkach i oliwach z oliwek... średni. A wiedzieliście o tym, że nie rosną czarne oliwki? Hehehe dobra nieważne.

Co do przedmiot?w na maturze, to chcę zdawać Polski i Angielski rozszeżony, a nad reszą się jeszcze zastanawiam... przydało by się wszystko rozszeżone.

Moja koleżanka dziś wyleciała do stan?w na 4 miesiące właśnie ze studi?w, a rok temu była w Kanadzie... nieźleeeee

Ula, całkiem możliwe, że ci się zmieni, ja jeszcze 2 lata temu chciałam być lekarzem Ale mi się odmieniło- stweirdziłam, że jestem zbyt tępa z fizyki.
jagodka is offline  
Old 8th Jun 05   #179
Kamil the Writer
Guest

Ula, dawno tu już nie zaglądałaś. Raz, czy dwa widziałem Cię na liście dostępnych os?b, ale jakoś mało pisałaś. Gdzie byłaś kiedy Cię nie było?

A co do polskich matur - to przedmioty dodatkowe muszą być zdawane na poziomie rozszerzonym, prawda? Więc jak weźmiesz polski i angielski na rozszerzonych to jedynie jeden przedmiot będziesz mogła wybrać na podstawowym.

A w og?le to ostatnio dużo się tutaj dzieje. Tzn. na tym forum, a niedługo, jak wszystko p?jdzie dobrze, kolejne nowości. A w og?le to kilka pożegnań. Dokładniej dwa. Choć to jedno nie było zupełnym pożegnaniem. Śmiesznie.

Old 8th Jun 05   #180
ula
Nelly Furtado Fan

ula's Avatar

ula will become famous soon enough

Kamil, mozesz cos wiecej napisac na temat tych 'pozegnan'? IJa nie jestem zbytnio w temacie...wchodze tu srednio raz na 2 dni, ale zagladam jedynie do naszego Polish thread, bo na reszte nie mam czasu koncoworoczne szalenstwo tez mnie dopadlo..buuu wmawiam sobie, ze w wakacje to wszystko nadrobie, a znajac zycie, okaze sie, ze bede musiala odzwiedzac swoje ciotki/kuzynki/itp i nie bede miala czasu:/ wiem, jestem okropna, zawsze narzekam na brak czasu heh moze po poprostu jest niezorganizowana?
Zdajesz maturke miedzynarodowa czy jak..? Kamil?
a ta technologia zywnosci to przedmiot obowiazkowy w liceum? ciekawe, ciekawe!
slyszeliscie, ze od przyszlego roku szkolnego maja byc obowiazkowe 4-5 godzin w-fu w
calej Polsce? u mnie w szkole cos wspominali o tym, moze zle zrozumialam...oby! nie cierpie wfu!

Bookmarks
Digg del.icio.us StumbleUpon Google

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules