Nelly news direct to your email:
|
|||||||
| Notices |
Polski ![]() |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Nickel member
![]() Join Date: 17th Jan 08
![]() |
Nelly w magazynie Machina!!!
W aktualnym numerze Machiny duzy tekst o naszej Nelly...
http://www.machina.pl/ http://www.machina.pl/cms/artykuly/1,269,31,art.html NELLY FURTADO DUMA KANADY Rok 2000 w muzyce pop. Celine Dion dojrzewa do tego, by dobrowolnie zamknąć się w Las Vegas, Whitney Houston powinna być zamknięta na odwyku, Madonna schodzi ze szczytu, Mariah Carey z niego z hukiem spada. Błyszczy - dosłownie i w przenośni - J. Lo, a rządzą dwie nastolatki - Britney Spears i Christina Aguilera. Lolitki z Klubu Myszki Miki, porządnie wyszkolone technicznie, sprawne. Raczej seksualne niż seksowne, bez wątpienia przebojowe, ale też artystycznie nijakie i zupełnie pozbawione osobowości. Przez takie produkcje szlachetny pop przestaje właściwie istnieć. Nic dziwnego, że branża łapie oddech, ekscytując się walką Metalliki z Napsterem. Kto nie słucha ‘NSYNC, jest pewnie fanem rap-metalu. Generalnie - Ameryka daje światu muzyczne zło. I nagle - też z Ameryki - coś zupełnie innego. Śliczna, naturalna, bezpretensjonalna dziewczyna. Teledysk bez choreografii, nadętych efektów specjalnych, kilogramów pudru i sztabu stylistów w tle. Piosenka z przebojową kompozycją, a nie produkcją. Do tego wcale niegłupia, w końcu to oda do wolności autorki i wykonawczyni utworu. Ta budząca sympatię postać o oryginalnej południowej urodzie, z grzecznie upiętymi włosami i w dżinsach, śpiewająca w roku 2000 "I’m Like a Bird”, dziś jest jedną z najważniejszych rozgrywających w muzyce pop. Nazywa się Nelly Furtado i to właściwie jedyne, co pozostało niezmienione. Przeszła totalną metamorfozę w imię jeszcze bardziej totalnego sukcesu. Więcej w Machinie… |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nelstar Fan
![]() Join Date: 21st Dec 07
![]() |
Re: Nelly w magazynie Machina!!!
Czytałam całość, artykuł ciekawy i wybrali fajną sesje zdjęciową (Ben Watts, 2006 rok).
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Copper member
![]() Join Date: 2nd Jul 08
![]() |
Wkurzylo mnie jedno przerobione zdjecie Nelly. Bylo podpisane, ze Nelly Furtado mowila ''Pzeciez nie jestem Matką Teresą'' a oni wkleili zdjecie Matki Teresy z Kalkuty, tak aby wyglądalo ze Nelly je trzyma i co najgorsze te zdjecie zostało przekreslone.
|
|
|
#4 | |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
Quote:
Mógłby ktoś mi zeskanować ten artykuł z Machiny i przesłać na lidka0905@op.pl? Bo oczywiście w mojej wiosce tego magazynu w sklepie nie ma!
|
|
|
|
#5 |
|
Copper member
![]() |
|
|
|
#6 |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
Dzięki
. A doszły te zdjęcia z Azorów?
|
|
|
#7 |
|
Copper member
![]() |
Doszly, dzosly. Wielkie dzieki.
Pozazdroscic temu fanu, obją Nelly Furtado ;]
|
|
|
#8 | |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
Quote:
.
|
|
|
|
#9 |
|
Copper member
![]() |
Tez jestem zalamany, ale mam nadzieje, ze niedlugo Nelly znowu przyleci dac tu koncert. Moze juz w 2009r. podczas promocji swojej nowej plyty...
|
|
|
#10 |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
Też mam taką nadzieję. I mam nadzieję że jak będzie tour podczas promocji nowej płyty to odwiedzi kilka miejsc w Polsce
. A jak myślisz mogłaby odwiedzić Wadowice? Niby takie miasteczko ale teraz wszyscy się tam zjeżdżają.
|
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg
|
del.icio.us
|
StumbleUpon
|
Google
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |